Twinkelart

Over ons

Hoe is studio Twinkelart ontstaan?

Wij zijn Annika en Myrthe, een creatieve tweeling, die studio Twinkelart hebben opgericht. Al zolang wij ons kunnen herinneren zijn wij aan het tekenen en schilderen. Van jongs af aan droomden wij ervan om een eigen bedrijf te beginnen in illustraties.

Gedurende onze middelbare school – het Rudolf Steinercollege – werd onze creativiteit verder ontwikkeld. Na de middelbare school ging Annika naar het Mediacollege in Amsterdam, daar rondde zij haar opleiding mediavormgeving af. Ze leerde daar (digitaal) ontwerpen en ontdekte haar stijl op het gebied van illustreren. Myrthe volgde de opleiding restauratie en decoratie aan het Nimeto in Utrecht. Zij leerde daar muurschilderingen te maken, diverse decoratieve schildertechnieken en traditionele schildertechnieken als marmeren, vergulden en houtimitaties.

De ambachtelijke en digitale vaardigheden versterken elkaar in ons bedrijf: Studio Twinkelart. Omdat wij tweelingzussen zijn, is onze band heel sterk, en was het voor ons niet meer dan vanzelfsprekend samen deze studio te starten. In het ontwerpproces gaat het sparren en brainstormen heel organisch, wij voelen precies aan welke kant de ander op wil.

We gebruiken een iPad om digitale illustraties te maken. Vaak maken we eerst schetsen op papier en werken deze vervolgens uit op onze iPad. We vinden het ook leuk om met aquarel verf aan de slag te gaan, als dit past bij de opdracht van een klant.

Wij bieden illustraties aan op maat voor bijvoorbeeld geboortekaartjes, posters, kinderboeken en websites. Daarnaast hebben we een eigen webshop opgericht. Hier kun je onze geïllustreerde kaarten, posters, wandkleden, tassen, etuis en ons prentenboek bestellen! Onze illustraties bevatten vaak sprookjesachtige taferelen, om het net even die ‘twinkel’ te geven.

Wil je nader kennismaken? Wij maken graag tijd voor je vrij om te bekijken wat wij voor jou kunnen betekenen. Tot snel!

"Wij bieden dubbel zoveel aandacht voor een uniek ontwerp"